Biztonságosabbá vált a gyalogosok átkelése az Avason

Megosztás

A közlekedők számára jó hír, hogy a hármas ütemben a gyalogátkelőhelyeket és más útburkolati jeleket frissen újrafestették. Miskolc 7. számú választókerületének területén rendelte meg és végeztette el a munkákat.

A biztonságos közlekedés egyik legfontosabb eleme a „Látni és látszani!” elv érvényesítése. Ennek jegyében újíttatta meg a miskolci 7. számú választókerület útburkolati jeleit Fodor Zoltán. A képviselő a MiNapnak arról számolt be, az avasi körzet főutcáin, a Klapka György és a Pattantyús utca teljes hosszában festették fel ismét a halványodó közlekedési jeleket: a szaggatott és záróvonalakat, a kötelező haladást mutató nyilakat, az úgynevezett stopvonalakat és a gyalogátkelőhelyek csíkozását.

A képviselő kiemelte, a közlekedésben résztvevők számára – legyenek gyalogosok vagy járművezetők – rendkívül fontos, hogy mindenki jól lássa egymást. „Különösen most, amikor megkezdődött az iskolai tanév és egyre több gyerek kel át az úttesten. Ha a köznyelvben zebrának hívott átkelőhely jól látszik, az biztonságot ad minden közlekedőnek” – emelte ki. Fodor Zoltán felhívta a figyelmet arra, az ősz közeledtével egyre ködösebbek a reggelek és az esti órák, amelyek növelik a balesetveszélyes helyzetek előfordulását. „A rosszul látható, erősen megkopott zebrákat alig lehet látni, szinte beolvadnak a környezetükbe. Ezért újíttattam fel, festettem át ezeket idén is, ahogy eddig minden évben, hogy senkit ne érjen baleset” – hangsúlyozta az avasi képviselő. (via Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek